Visie

shutterstock_115736902

Ik masseer met een holistische visie.

Holos is letterlijk het Griekse woord voor geheel. Ik kijk niet alleen naar fysieke klachten maar zie dit als onderdeel van het geheel. De mens is een eenheid van lichaam en geest. Een klacht, een symptoom is onderdeel van het geheel; het fysieke maar ook de emotionele beleving en hoe je in het leven staat. Het gaat om de gezondheid en om de beleving hiervan. Het is goed om naar je lichaam te (leren) luisteren.

In het dagelijks leven gaan we soms voorbij aan wat we voelen. Gedachten vormen al gauw een disbalans tussen lichaam en geest. Het lichaam voelt vermoeid, prikkelbaar, gespannen en overgevoelig aan. Een massage helpt je om tot rust en verdieping te komen. Je kan herkennen wat je voelt en wanneer je over je grenzen gaat.

Door de intensiteit, het rustige tempo en de aandacht worden diepere lagen in je aangeraakt.

Massage doet een beroep op het zelfgenezend vermogen; de bloedsomloop wordt gestimuleerd en bevorderd, de circulatie verbeterd. Spieren en weefsels kunnen soepeler gaan werken. Hormonale processen verlopen vloeiender. De energie gaat (weer) stromen.

Massage is voor iedereen; jong en oud. Voor eenieder die een moment voor zichzelf wil en van denken meer voelen wil maken.