Massages


massagepraktijk

Energetische/ Haptische massage.
Is op de energie van het lichaam afgestemd. Een weldadige massage om meer bij jezelf te komen. Meer balans tussen lichaam en geest. Bewustwording van je innerlijk en je ademhaling zijn hierbij een belangrijk hulpmiddel.

Lomi Lomi massage
Lomi betekent letterlijk massage en komt uit Hawai. Een oude vorm van massage die al jaren wordt beoefend door de Hawaiaanse Sjamaan (meester).
Het is een zachte massage, veelal met de onderarmen, die met zijn ritmische en lange bewegingen harmonie en balans brengt. Werkt op het zenuwstelsel en het lymfestelsel. Het zelfgenezend vermogen wordt mede hierdoor aangesproken.

Klassieke massage
is gericht op de bevordering van de bloedsomloop en op versoepeling. Het heeft een ontspannende werking op spieren, de huid en gewrichten.

Voetreflexmassage
In de voeten bevinden zich uiteinden van zenuw- en energiebanen. In je voeten is je hele lichaam weerspiegeld. Daardoor wordt met een voetreflexmassage je hele lichaam aangeraakt.

In de praktijk zal het vaak een mengeling zijn van bovenstaande behandelingen.
Die keuze bespreken we samen vooraf.

Voor wie is een massage
Je hebt bv last van: een pijnlijke rug, vastzittende schouder/ nek, hoofdpijn, stress, slecht in- en doorslapen. Je zit niet lekker in je vel, bent alsmaar moe, wilt aangeraakt worden en je meer bewust worden van wat je lijf je te vertellen heeft. Of als je prima in je vel zit maar gewoon wat tijd voor jezelf wilt nemen. Massage zal zorgen voor meer ontspanning, rust en balans, vermindering van je klachten. Maar ook zorgt het voor bewustwording en meer leven in het nu.

Verloop van een behandeling
Elke behandeling begint met een gesprek. Hoe gaat het met je en waarvoor wil je aandacht. In het totaal van 60 minuten zal dit ongeveer 10 min. duren.
Het 1e gesprek (de intake) zal iets langer duren omdat we persoonlijke gegevens noteren en ik iets meer van je (medische) verleden wil weten.
Tijdens het voorgesprek bespreken we de reden van je komst en stemmen dan hierop de massage af.